Skip links

Despre noi

De ce să alegi Tiny Steps?

Pentru că ne ghidăm după un sistem sănătos de valori.

Nu am investit niciodată în activități publicitare sau de recunoaștere a brand-ului. Pentru noi a fost de-ajuns să știm că la final de zi fiecare dintre cei aproximativ 100 de copii a ajuns acasă mai evoluat, mai bun, mai sănătos, mai însetat de cunoaștere. Mai zâmbitor. Bucuria adusă în fiecare familie a prins aripi la nivelul comunității și vestea existenței Tiny Steps s-a propagat cu o mare viteză, astfel că există constant și o listă de așteptare pentru înscrieri.

Cu pași mici, către o evoluție sigură.

De la o necesitate la un vis devenit realitate. Așa s-a născut în 2007, în Statele Unite ale Americii ideea de a pune baze sănătoase în educația copiilor noștri și în dezvoltarea armonioasă din punct de vedere fizic și afectiv a unor viitori adulți echilibrați și stăpâni ai propriului destin.

Timp de doi ani, conceptul a prins rădăcini tot mai puternice peste ocean, inspirat de sistemele Montessori și Reggio Emilia, dar și de nevoile personalizate și adaptabile ale celor trei fiice, devenite primele beneficiare ale acestui sistem alternativ, izvorât din dorința de a îmbina structuri ale învățământului preșcolar clasic și idei ale homeschooling-ului. Tiny Steps reprezintă mult mai mult decât o simplă grădiniță – o filozofie educațională axată pe învățământul preșcolar și primar. Folosește pedagogia centrată pe elev și constructivistă, prin învățarea experiențială regizată de sine în medii conduse de relații și printr-o abordare educațională orientată pe copil și bazată pe observații științifice ale acestuia.

Credem, susținem și aducem în fața adulților de mâine concepte precum siguranța, învățarea, iubirea sau fericirea și ne bazăm pe explorarea și descoperirea propriilor limite senzoriale. Cultivăm valori morale și de respect, atât față de sine cât și față de natură sau comunitate. Reciclăm și ne place asta, nefiind pentru noi o cutumă socială modernă ce trebuie respectată, ci un stil de viață și un mod de a ne arăta respectul față de viață. Considerăm că dezvoltarea armonioasă a primilor ani de viață este o obligație, nu o opțiune. De aceea, procesul educativ al Tiny Steps deschide porți către cunoaștere, prin teatru, olărit, pictură și activitate muzeală, dar și către activități fizice, grație schiului și înotului, parte a programei de bază și a opționalelor.

Clădim împreună România de mâine

și punem accentul pe dezvoltarea armonioasă a omului viitorului, pentru că la Tiny Steps îmbinăm cele mai importante elemente educaționale ale învățământului de pe două continente, atât într-un format clasic, cât și într-unul alternativ.

Înțelegem că toți suntem diferiți și acționăm individual. Pentru că modul natural de pricepere devine sedimentat în mintea oricărei persoane abia atunci când depășește bariera dintre noțiune strict teoretică și experiență senzorială. Odată ce un copil vede, simte și aude, va înțelege cu adevărat o informație și îi va asimila sensul.

Știm că înainte de orice avem nevoie de confort, protecție și siguranță, atât pentru noi, cât și pentru cei dragi. Și punem asta pe primul plan, într-o trinitate-concept devenită principiu de existență al Tiny Steps: siguranță, iubire, fericire. Folosim materiale de cea mai bună calitate pentru activități, jocuri sau pentru decoruri exclusiv în formă eco-friendly. Respectăm deopotrivă omul și natura și de aceea apelăm doar la materiale certificate de standardele internaționale medicale și de mediu, prietenoase și sigure cu toți copiii, indiferent de vârstă.

Susținem educația extracurriculară

și înțelegem că primele modele ale existenței umane și la nivel de activități pot fi determinante pentru tot restul vieții. De aceea, oferim reperele în care credem și deschidem noi perspective și porți ale minții. Descoperim împreună unele dintre cele „Șapte Arte”, prin activități teatrale, muzică și pictură. Învățăm să recunoaștem valoarea propriei activități și munci prin joacă, aducând tradiția olăritului din vremuri ancestrale până în prezent. Prețuim trecutul pentru a înțelege mai bine răspunsul clasicelor întrebări „ce? de ce? unde? cine? când?” și aducem iubirea față de muzee în viața celor mici. Nu neglijăm nici teoria minții sănătoase aflate într-un corp sănătos și armonios dezvoltat. De aceea promovăm sportul, prin înot și schi, și activitățile zilnice în aer liber.

Testimoniale

Ce spun părinții

Testimoniale

Ce spun părinții

Contact

+40 766 318 780

contact@tinysteps.ro

Facebook

+40 766 318 780

contact@tinysteps.ro

Facebook